.RECEPT & MATbakningdessertgodisJULENmat & bak

MANDELKASTANJER MED APELSIN

Dessa har jag gjort i 27 år nu! Den lilla historien om detta finns i DETTA inlägg.

Många gör Mozartkulor men inte jag. Jag gör dessa supersmarriga kastanjer som hela familjen älskar. I år la jag till lite mer nougat (vem vill inte ha det) och apelsinjuice.

Mandelkastanjer/Mozartkulor
(Jag gör alltid dubbelt recept)

400 g mandelmassa
250 g nougat
100 g rumstempererat smör
färskpressad apelsin

Smält blockchoklad ca 400 g att doppa kulorna i.

Riv eller finfördela mandelmassa och nougaten ner i en bunke. Tillsätt de mjuka smöret och rör till en jämn deg.
Låt vila i kylen ett par timmar.
Tag ur kylen och rulla små kulor. Ställ dessa i kylen igen, helst över natten.

Smält chokladen, jag brukar mikra den en kort stund och sedan röra tills all choklad är smält. Tänk på att inte köra den för länge då skär den sig. Vill du hellre köra chokladen över vattenbad funkar detta finfint med.

Doppa kulorna och förvara i kylen. Försvinnande goda!

MANDELKASTANJER MED APELSIN

161216_3 MANDELKASTANJER MED APELSIN MANDELKASTANJER MED APELSIN

0

Lämna gärna en kommentar!