.RECEPT & MAT,  dessert,  JULEN,  MAT & BAK

SAFFRANSPANNACOTTA

Denna goda saffranspannacotta avnjöt vi under julaftons kväll.

Du behöver
1 vaniljstång
5 dl grädde
2 kuvert saffran
1/2 dl strösocker
2 gelatinblad
1 dl krossade pepparkakor

Gör så här
Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, saffran, vaniljstång och socker. Låt grädden sjuda i 15 minuter. Tag upp vaniljstången och skrapa ur den i grädden. Låt under tiden gelantinbladen ligga i blöt. Krama ur dem och låt dem smälta i den varma vaniljgrädden. Häll upp pannacottan i vattensköljda koppar. Låt stelna i kyl ett par timmar. Dekorera med pepparkakssmulor.

141223_12 141223_13 141223_14
141225_12

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *