.RECEPT & MAT,  inläggningar,  tillbehör

PICKLAD RÖDLÖK & GURKBÅTAR

Här kommer två snabba inläggningar som blir till goda tillbehör till vilka rätter som helst!
Picklad gurka & rödlök.

De skiljer sig lite med lagen och till rödlöksinläggningen behöver du
4 st rödlök
2 dl ättika
1 dl vatten
½ dl salt
1½ dl socker
Koka upp alla ingredienser till lagen, skiva rödlöken tunt, häll över den varma lagen, låt svalna och förvara i kylen i ett par veckor.
150129_4 PICKLAD RÖDLÖK & GURKBÅTAR

Inlagd gurka
1 gurka
1½ dl vatten
½ dl ättika
1 dl socker
Dela gurkan på längden. Gröpa ur innehållet (kött & kärnor) med en tesked. Skiva ned till båtar. Rör samman ingredienserna till sockret löst sig och lägg ned gurkan.
150129_1

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *