.RECEPT & MAT,  hamburgare,  inläggningar,  kött,  mellomacka

MELLOMACKAN DELTÄVLING 2 2020

MELLOMACKAN DELTÄVLING 2 2020

Lördagens mellomackan kommer här! Bakade surdegsbröd. Och kokade ihop en Slopy Joes köttfärsröra recept HÄR. Dessutom så gjorde jag en ugnsbakade rödbetor och lite picklade grönsaker till.

Mellomackan dt 2 Slopy Joe

Hamburgerbröd recept HÄR!
Köttfärsröra á la slopy joes Recept HÄR!

Ugnsbakade rödbetor

Två rödbetor
olja
salt & svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva upp rödbetor lägg i form och salt, peppra och ringla över oljan. Låt gå i ugn tills de är mjuka ca 25 minuter.

Picklade grönsaker

Fänkål, cocktailtomater & rödlök, skala rödlök och fänkål och skiva tunt och dela tomaterna i tre skivor. Lägg i väl rengjord burk.
123 lag ( 1 del ättika, 2 socker 3 vatten)
½ dl ättika, 1 dl socker 1½ dl vatten. Låt koka upp och häll över grönsakerna. Låt svalna.

Tryffelcreme

1 dl turkisk yoghurt
2 msk majonnäs
några droppar tryffelolja
salt & peppar
lite vatten för att späda.
Rör ihop alla ingredienser späd med lite vatten och smaka av med sal & peppar.

Till montering

Plocksallad, riven ost, och steka gula kantareller.
Dela brödet, lägg på två eller tre salladsbröd. Fördela köttfärsröran på, fortsätt med ett par skivor rödbetor, kantareller och picklade grönsaker. Toppa med riven ost och tryffelcreme.

MELLOMACKAN DELTÄVLING 2 2020

MELLOMACKAN DELTÄVLING 2 2020

MELLOMACKAN DELTÄVLING 2 2020

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *