.RECEPT & MAT,  bakning,  kött

HEMMAGJORDA BURGARE MED SURDEGSBRÖD

Du kära gamla surdeg! Jag har alltid ett gäng med infrusna surdegar  i frysen. Surdegsbröd kan varieras i både smak och form. Denna omgång blev det en limpa med kummin, två i form med sesam samt hamburgerbröd till kvällens middag.

150129_8 150129_9

Mina hamburgare gjorde jag på 100% närproducerad nötkött som blandades med svälld ströbröd, ägg, Heinz chili ketchup, stekt lök (så där karamelliserad god), sweet chilisås, några droppar tabasco, salt, vitpeppar.

Blanda ihop till jämn smet, stek en klick och provsmaka! Om det saknar smak och sälta tillsätt! När man är nöjd men smaken forma till stora hamburgare och stek hastigt på båda sidorna och låt gå klar i ugn. Montera med sallad, ketchup, inlagd rödlök, inlagda gurkbåtar och en god dressing.

1501292
Hemmagjorda hamburgare med surdegsbröd är vansinnigt gott! Och helt säkert nyttigare än de köpta!

 

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *