.RECEPT & MAT,  inläggningar,  kött

CHILIJÄRPAR MED PRESSGURKA

Chilijärpar med pressgurka, klassiskt och gott! Järpar som man kan smaksätta med det man vill i stort sett! Ibland blir det klassiska med ofta med lite sting i som i fredagens. Chili, vitlök och persilja fick ange tonen i dessa.

CHILIJÄRPAR MED PRESSGURKA

Chilijärpar med pressgurka
1000 g blandfärs
½ dl ströbröd
1 dl vatten
1 dl grädde
1 ägg
3 klyftor vitlök
3 msk hackad persilja
1 färsk chili

Blanda samman ströbröd, ägg, vatten och grädde. Finhacka chili, vitlök och persilja (funkar fint med fryst färdig). Tillsätt färsen och de hackade grönsakerna samt salt och peppar, blanda väl. Forma till järpar och bryn på i smör. Lägg i långpanna och låt gå klart i ugn 175 grader i ca 15-20 minuter beroendes på hur stora de är.

Pressgurka
1 gurka
3 krm salt
2 msk ättika (12%)
1 dl vatten
2 msk socker
1/2 krm vitpeppar
2 msk hackad persilja

Skiva gurkan med en osthyvel och blanda samman ingredienserna till en lag. I med gurkan och låt stå svalt tills servering. De blir godare dagen efter! Men detta är ett snabbt sätt att servera något gott till maten.

CHILIJÄRPAR MED PRESSGURKA

CHILIJÄRPAR MED PRESSGURKA

Jag serverade med pressgurka,  pressad potatis, lingonsylt och en gräddsås som görs enkelt på en bottenredning av smör och mjöl, ett par del grädde, kalvfond och steksky samt skyn från järparna när de går i ugnen. Smaka av med salt & peppar. En klick lingonsylt i är också gott.

Krispiga grönkålschips så goda toppade jag rätten med. Recept kommer!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.