.RECEPT & MAT,  kyckling

FLYGANDE JACOB MED BACONSTRÖSSEL

Kyckling äter vi ofta ofta och en rätt som ofta glöms bort är just denna goding…
Den är såååå enkel att göra och passar både till vardag och fest!

Flygande Jacob á la Ann
5 kycklingfiléer
3 dl vispad grädde
1 dl chilisås
En näve jordnötter
Bananer
Ett pkt bacon
Salt & peppar
150316_16
Skär fileerna i mindre bitar och stek gyllenbruna i smör. Krydda. Lägg ned i smord form. Vispa grädden och rör i chilisåsen. På med lite jordnötter och chiligrädden. Grädda i ugn i ca 30 min i 175 °. Skär baconet i små tärningar och stek tills de är frasiga, skiva upp bananer.
Sedan kan man välja att tillsätta bananerna (jag gillar när de är färska). På med lite jordnötter och chiligrädden. Grädda i ugn i ca 30 min i 225 °. Skär baconet i små tärningar och stek tills de är frasiga, skiva upp bananer.
150316_11150316_12
Servera med ris, broccoli, färsk banan i skivor, mer jordnätter och baconströssel!(Som jag glömda att ha på innan jag fotograferade!)
Gott att servera till är en fruktsallad på ananas, banan och mango!

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *