THAIKYCKLING MED GRÖNSAKER -Farsdags meny huvudrätt
Här kommer huvudrätten i min farsdagsmeny. Förrätten hittar du HÄR!
Efter makens önskemål med lite Thaiinspirrerad då fick det bli denna ihophöftade rätt…
kallar den helt enkelt för….
Thaiann
Jag lagade för nio pers och det blev över till matlådor. mums!
2 pkt kycklingfilé
I burk kokosmjölk
2 gula lökar
1 purjolök
3 vitlöksklyftor
1 gul paprika
1 röd paprika
2 stora morötter
2 burk vattenkastanjer
1 burk bambuskott
2-3 dl grädde
2 st citrongräs
sweet chili sås
soya
paprikapulver
salt & peppar
Servera med nudlar, sweet chilisås och jordnötter
Börja med att fixa i mice en place (allt på sin plats) alla grönsaker strimla purjo, morot, skär upp övriga och finhacka citrongräset noga. Kom ihåg att ta bort delarna som är träiga d.v.s. rot och den översta på skaftet. Skär inte på längden den blir trådig och trist då utan finhacka!
Strimla kycklingen. Börja med att fräs gul lök och vitlök tills de är mjuka. tillsätt kycklingen, har man liten panna får man steka i omgångar. Tillsätt sedan morötter, citrongräset, bambuskott och vattenkastanjer. Låt fråsa med en stund innan du tillsätter kokosmjölk och några dl grädda. Konsistensen ska vara krämig! Smaka av med kryddor och låt puttra en stund till moroten mjuknar lite.
Fräs de övriga grönsakerna (paprika & purjolök) i en annan panna för att bevara deras fantastiska färger! De ska vara krispiga! Salta & peppra!
Koka nudlar enligt anvisnng på paketet. Motera på tallrik med nudlar först, sedan den krämiga kycklinggrytan, på med de frägglada krispiga grönsakerna, strö över jordnötter och ringla sweet chili sås runt tallriken.
God och uppskattad av många! Styrkan väljer an själv genom att tillsätta sweet chili.