.RECEPT & MAT,  FAMILJ,  förrätt,  trerätters

KANTARELL & BACON BOUCHÉER -Farsdags meny förrätt

På söndag är det dags att fira alla våra fäder! Själv så har jag ingen att uppvakta utan det blir ett besök på kyrkogården för att tända ljus, lägga några blommor. Här hemma tänder vi ljus för våra bortgånga varje dag. Många säger att det är vid graven de tänker och hedrar men jag kan göra det vart jag än befinner mig.

Nåväl, nu skulle det bli ett inlägg eller snarare tre inlägg om tips på en farsdags meny! Just denna ni kommer att få gjorde jag åt mina barns far, min make på hans födelsedag i oktober. Vad just denna fantastiska pappa får om söndag det återstår att se ;)

Alltså, det blir TRE inlägg idag och jag börjar med förrätten! Denna är sååå grymt enkel och blir så god!!!

Kantarell & bacon bouchéer
1 pkt smördegsplattor
1 pkt bacon
Höstkantareller (jag använde mig av de jag plockade denna dag och de var förvällda.)
Grädde
Mjöl eller maizena till redning

En skvätt soya, paprikapulver
Salt & peppar
Tag fram smördegsplattorna ur frys, lägg ut dem en och en och låt de tina. Tag ut rundlar med en form och grädda i ugn tills de är gyllenbruna. Låt svalna.

Stek svampen tills vätskan försvinner, tillsätt finhackad bacon. Tillsätt grädden och smaka av paprika, soya, salt och peppar.

Toppred tills det blir en stuvning.
Förbered bouchéerna genom att göra hål i dem. Placera på tallrikar, om man vill kan man ha en lite sallad på sidan, jag valde en ren rätt denna gång.

Vid servering, häll i den varma svamp & baconstuvningen, dekorera med någon örtkvist, jag valde min rosmarin från trädgården.
151104_9 151104_11 151104_8 151104_10 151104_20 151104_21 151104_22 151104_23 151104_24

Share Button
2

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *