.RECEPT & MAT,  bakning,  förrätt

MINIOSTPAJER

Som extra tillbehör till en förrätt så kan det vara göttigt med dessa miniostpajer! Jag använde mig av min mormors gamla mandelmusselformar som jag fått av mamma. Mamma är världsbäst på att baka dessa och som man sedan kan fylla med sylt, grädde bär om man vill! De är så goda att man kan äta utan!

Jag får lov att fixa det receptet sedan och delge er! Har förresten en massa trevliga recept (eller bara inspiration) som t e x dessa halvmånar som mamma och mormor alltid gör/gjorde. Mysigt att ta med sig in i recept i generationerna och göra dem rakt av eller på sitt sätt. Inplanerat projekt jag har är att skaffa varsin receptsamlare/pärm till mina döttrar och få fatt i deras mormors och mina bästa recept (eller i de de tycker om).

På längre sikt ska jag själv trycka varsin bok till dem med mina fotografier och med hemliga recept i! (Men säg ingenting till dem ;))
Nåväl, det var inte det detta inlägg skulle handla om….

Miniostpajer
2 dl vetemjöl
75 g smör
4 dl kesella

Fyllning
3 st ägg
2 12 dl grädde
3 dl valfri god ost
salt & peppar

Gör så här
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Kavla eller tryck ut degen i 16 formarna.
Låt formarna stå i kylen minst 30 min. Vispa ihop ägg, grädde, salt, peppar. Lägg i osten i formarna och häll i äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen i 225° i 18 – 20 min.
150107_8
Trevliga pajer som kan fyllas med vad man vill! Jag brukar ha en med bara ost och en med tacoköttfärs! Barnen älskar den sistnämnda! Dessa är utmärkta att ha till mingelmat och buffén till de större festerna! Rätt troligt att jag kommer att göra en variant på dessa på min dotters mottagning efter hon tagit studenten i år! :)

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *