.RECEPT & MATmingelmatpaj

BACON & CHAMPINJONPAJ

Paj så gott och enkelt att svänga ihop till middag eller till buffén. Älskar att göra olika pajer när det vankas buffémat! Denna gjorde jag till kräftskivan förra helgen. Så god! Vill ni har fler tips på paj så hittar ni dessa HÄR!

Bacon & champinjonpaj

Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
1½ msk kallt vatten

Fyllning
2 pkt bacon
2 fpk färska champinjoner

Äggstanning
2 ägg
3 dl grädde
salt, grovmalen svartpeppar, chiliflakes

Man kan toppa med ost om man vill, jag glömde detta helt och hållet! Äggfritt då.

Gör pajdegen låt vila i minst ½ timme i kyl. Skiva upp champinjonerna och fräs på. Skiva upp bacon och knaperstekt, blanda tillsammans.
Förgrädda pajskalet i 15 minuter som du klätt en pajform med och naggat lätt.

Fyll med champinjoner och bacon. Gör äggstanningen, blanda samman ägg, grädde och kryddor. Häll över äggstanningen fyllningen. Skjuts in i ugnen i ca 30-35 minuter.

BACON & CHAMPINJONPAJ

2

Lämna gärna en kommentar!