.RECEPT & MAT,  bakning,  dessert,  sylt/marmelad/curd,  tårta,  trerätters

MARÄNGTÅRTA MED FRUKT I FLÄDERBLOMSGELÉ -Farsdags meny dessert

Här kommer den avslutande “rätten” i min farsdagsmeny!

Marängtårta med frukt i fläderblomsgelé
Låter det krångligt? Inte alls! Det ända hemmagjorda i denna tårta är jordgubbssylten och fläderblomssaften, och det går att köpa! ;)
Chokladtårtbotten
Marängbotten
Grädde
Jordgubbssylt
valfria frukter och bär, jag använde banan, gul och grön kiwi, hallon och passionfrukt
3 gelatinblad
2 dl fläderblomssaft

151104_6 151104_7
Börja med en chokladbotten, bred på jordgubbssylt sedan grädde fortsätt med maräng, jordgubbssylt och grädde, varva och avsluta med chokladbotten och spackla hela tårtan. Spritsa kanterna och gör rosor. Ställ in i kylen medan du skär upp frukt och förbereder fläderblomsgelén.

Tag gelatinbladen och lägg i blöt i ca 10 minuter, Värm på saften, dra av från värmen och lägg i de urkramade gelatinbladen. Låt svalna tills det blir trögflytande.

Tag fram tårtan och lägg på frukt och bär! Hallonen i en hög! När du är nöjd så skedar du över gelén och låter stelna i kylen innan servering.
151104_13 151104_14 151104_17 151104_16 151104_33151104_12151104_34 151104_5 151104_4 151104_3 151104_2
Så mumsig med choklad och seg maräng som möter jordgubbe, fluffig grädde och alla frukter och bär. Nomnom!

Share Button
0

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *