
RAVIOLI MED RICOTTA & SPENAT
Brukar ni göra egen pasta? Jag brukar göra det lite då och då, allra helst då jag fick en pastamaskin förra året jag fyllde år. Pasta i olika former är både kul och gott eftersom man vet vad man stoppar i sig.
Ravioli är lite pilligare att göra och ska man gör många är det tålamodskrävande om man har en tid att passa. Men, så mycket godare och som mina barn säger -Man vet vad man stoppar i sig!
Sist jag gjorde ravioli gjorde jag två varianter, den klassiska med köttfärs samt en vegetarisk med spenat och ricotta med smörsås. Så gott! Degen räcker gott och väl till både köttvarianten och denna nedan.
Gör små bollar (ca en tesked) av fyllningen och placera i två rader på två av pastaplattorna. Lägg de resterande två plattorna över de med fyllning. Var noga med att trycka ut all luft. Med degskärare eller med kniv skär du ut fyrkantiga ravioli och lägg åt sidan på ett mjölat underlag.
Koka upp rikligt med saltat vatten. Under tiden vattnet kokar upp, smält smöret i en stor panna tillsammans med salvian.
Koka raviolin i ett par minuter eller tills den flyter upp till ytan. Lägg över den kokta raviolin i pannan med smöret och salvian. Tillsätt parmesanen blanda runt försiktigt tills parmesanen.
Avnjuts bums! Nomnom!

