.RECEPT & MAT,  altan,  HEMMA HOS,  LIVET,  sådd/förkultivering,  trädgård,  TRÄDGÅRD,  vår

FÖRKULTIVERING & TRÄDGÅRDSLIV 2017

Hej Torsdag!

Dagarna bara rasar iväg nu men visst är det underbart med försommaren som vi är inne i nu? I alla fall här i Roslagen på Ostkusten. De senaste dagarna har naturen spruckit ut i grönt! Hur ljuvlig? Älskar verkligen våren då allt börjar om. Naturen restartar och även vi glåmiga nordbor får hopp om livet.

I helgen var det dags att förkultivera d v s. så årets fröer och driva upp inne innan de är starka nog och nattfrosten är med all säkerhet borta för utplantering.

Det blev som vanligt squash, ärtor av olika slag, plocksallad, dill och lite annat smått och gott. Längtar så efter att skörda både squashblommor och grönsaken och göra smarriga rätter på. Det vattnas i munnen när jag tänker på mina fyllda friterade blommor eller de supergoda biffar med parmesan. Ratatouille får man absolut inte heller glömma! Det perfekta tillbehöret till allt eller så trevlig som vegetarisk rätt.

Åh en så god sommar och höst det blir.

FÖRKULTIVERING & TRÄDGÅRDSLIV 2017

På vår kryddhylla som byggdes förra året HÄR hittar ni hela ombyggnaden/renoveringen vi gjorde av vår kära uteplats i fjol.

Såklart att ingen får fiska våra guldisar i vår damm ;)

Dizel ♥

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *