Afrika,  Cap Verde,  Kite beach,  RESOR & SEMESTER,  Sal

Kite beach, Sal, Kap Verde, Afrika

Vi bokade en rundtur “vykort från Sal” för att se de sevärdheter som fanns att se på denna ö. Vi fick en fantastisk rolig och informativ dag tack vare vår guide Susanne  från Tui. Jag har valt att dela upp alla stopp i varsina inlägg. Vi gjorde totalt sju stop och här kommer vårt första.

 

Kite beach Sal Kap Verde Afrika

Havet vid Kite Beach är klart och håller en temperatur mellan 21-24 grader. Stranden består av fin sand och är helt fri från stenar och klippor.
Vinden ligger alltid på mot land vilket gör det till en säker plats för alla typer av surfare.
Här finns en kitesurfing skola som ägs av den världsberömda rekordhållaren i just kitesurfing  Mitu Monteiro. En legend som bor på Sal och lär ut kitesurfing på vintern och sedan åker världen runt för att tävla resten av året. 

Ber om ursäkt om bildkvalitén men jag filmade mycket och glömde att fotografera så de flesta är print screens från videos tyvärr. Men ville så klart visa “känslan”.

Kite beach Sal Kap Verde Afrika

 

Det kan var 100 kitesurfare samtidigt här på Kite beach. Vi åkte dit tidigt en morgon och det var kanske ett tjugotal på land och i vattnet tillsammans. Men när vi susade förbi på eftermiddagen var det fullt av segel uppe på himmelen. Så häftigt att se! Själv skulle jag aldrig våga! Ser våldsamt ut när de lyfter och när man kraschar ner i vattnet. 

GKA Kite-Surf World Cup Cape Verde 2023

17-27 mars går världscupen av stapel just på Sal just för att de har de absolut bästa vågorna för sporten.
Ett tips om ni befinner er på ön Sal vid denna tidpunkt.


Fortsättning följer…

ALLA Kap Verde inlägg hittar du HÄR!

 
Share Button
2

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *