FAMILJ,  HEMMA HOS,  sådd/förkultivering,  trädgård,  TRÄDGÅRD,  vår

FÖRKULTIVERING , SÄTTPOTATIS & EN FÖRSMAK AV SOMMAREN

Förkultiveringen är redan igång och potatisen är såklart satt sedan två veckor tillbaka. Vi värmer och skyddar med fiberduk och grodden har barnkammaren på vår inglasade altan, funkar som växthus.150512_9
En tradition jag och yngsta sonen har haft länge att plantera och så frön! I år fick han skriva namnskyltar på gotlandsstenar. Så snyggt!
150512_10
I tanken skulle jag ha fler pallkragar i år, men det har inte kommit hem ännu, så man får ta det man har! En pallkrage och diverse kärl och hinkar bor nu våra kära små sättpotatisar i. Längtar redan till de första små nykokta med skal som man bara äter med en stor klick smör och salt.

Vad har vi då sått i år? Som vanligt dill, spritärtor, sockerärtor, luktärtor, krasse, morötter,  spenat m.m.

Förra årets skördar gav mycket ärtor, bönor, tomater, rabarber, potatis  smultron & jordgubbar, fläder och hallon ska vi inte tala om! Men så älskar jag att odla och veta vad jag stoppar i mig så gott det går! Bäst är det på vintern när man plockar fram sida burkar med infrysta grönsaker och bär.

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *