äta ute,  Cefalú,  Italien,  RESOR & SEMESTER,  Sicilien

LA PERGOLA, TIVITTI, BASTIONE CEFALÚ SICILIEN

Här kommer några tips på matställen i Cefalú. Över lag så är det Sicilianska köket fantastiskt! Pizza, pasta, och Sicilianska rätter är så gott! Jag älskar att verkligen pröva och äta allt!

LA PERGOLA

Första mötet med det Sicilianska köket blev på “vårt” torg precis där vi bodde. Jag var så nyfiken på dessa arancini som jag sett i sociala medier och på matsidor. En arancini är en friterad risboll fylld med skinka och ost eller som i Palermo den klassiska med köttfärs och gröna ärtor. Jag och äldsta sonen beställde den med ost och skinka och den var verkligen god! Perfekt som en lunch på språng lite som vi svennar tar vår korv med bröd i farten. Vi satt på denna restaurang och åt.

Namnet kommer sig av av att de liknar apelsiner. Apelsin=arancia på italienska. Till denna goding racks det naturligtvis en birra Moretti.

Mozzarella & skinka. Nomnom!

Maken tog en pasta bolognese.

Ynsa sonen Isak tog inte helt oväntat en frasig skink och ost pizza.

Enligt honom var denna pizza den godaste!

TIVITTI

Här stannade vi till för lunch en dag. Mycket trevligt ställe som ligger på den långa strandpromenaden.

Japp! Pizzan var lika god som den ser ut på bild! Roligt att de hade lagt på korv och kronärtskocka på min capricciosa.

Makens burgare var inte helt fel den heller.

 

 

BASTIONE

På väg ut på middag med make och sönerna. Vi hade någon dag innan bokat bord personligen på restaurangen.

Obligatoriskt foto i ramen som vette ut mot Medelhavet och solnedgången som ar magisk.

Jag valde en slow testa di moro. Närodlat på allt.

Restaurangens egna öl.

Och yngsta sonen valde…….. PIZZA!

Makens och äldsta sonens kött kom ut och var väldigt undergrillat. Rått nästan. Muuu, skämt åsido det skickades tillbaka och sedan gick det bättre att äta.

Pommes frites är inte alls deras grej! De är alltid halvmjuka och riktigt fula i formen. Korta och degiga.

Detta gillade jag! Vegetarisk majonnäs och hemmagjord ketchup.

Omnomnomnom….

populärt och fullsatt ställe som med fördel bokas under högsäsong.

 

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *