Cefalú,  Italien,  RESOR & SEMESTER,  Sicilien

CATHEDRALE CEFALU

Cathedrale di Cefalú är en ståtligt katedral som med all rätt förtjänar ett eget inlägg.

Domkyrkan blev grundad under 1130 av Roger den 2:e som enligt legenden hade avlagt löfte om att bygga en kyrka om han bara kom helskinnad genom ett oväder som hade slagit hårt mot hans flotte på väg från Palermo. De i sönderslagna delarna hade kastat upp honom på stranden vid Cefalú där kungen som han lovat lagt den första sten till denna imponerande byggnad. Det är utan tvivel en av de vackraste katedraler i världen, ett utmärkt exempel på den mediterranska, romerska stilen.

CATHEDRAL CEFALU

CATHEDRAL CEFALU

CATHEDRAL CEFALU

CATHEDRAL CEFALU

CATHEDRAL CEFALU

CATHEDRAL CEFALU

CATHEDRAL CEFALU

En otroligt vacker katedral! Besök denna om ni är i krokarna. Tänk på att täcka axlarna när ni går in i byggnaden (ofta står det någon där som har skynken som man kan täcka sig.) Respektera även att det råder fotoförbud inomhus!

Det är även fint att njuta kring katedralen, med trapphäng eller sitta på någon av restaurangerna p torget och skåda upp mot La Rocca.

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *