löpning,  LÖPNING & TRÄNING,  lopp

GÄVLE ADVENTSLOPP 2015

Igår, första advent tänkte vi förgylla Gävle med våra tomterockar och springa Gävle adventslopp!
Vi är inne i en lugnare period och tänkte göra detta som ett “fun run”, sprida lite julglädje!

Sagt och gjort vi åkte dit i god tid men jag har lyckats dra på mig ont under skuldran så det skar och värkte. Troligtvis någon överansträngning/inflammation ev. låsning, dessutom kände jag mig lite hängig.

151130_2

151130_3

Gävle adventslopp

Men vi hade bestämt oss för att starta i alla fall. Vi kikade på bocken och höll oss i krokarna till starten gick. Kom iväg bra och de första två km kändes helt OK men sen började jag hänga med huvudet (maken vet när det är något på tok.) Det var bara att kämpa kämpa km efter km.

Pulsen rusade och jag var lite besviken på kroppen som förstörde ett sådant här trevligt lopp!!! Vi tog det lungt med knapp styrfart, men vi kom i mål!

gävle adventslopp 2015
Efter loppet – tomtar är aldrig ledsna! Det kommer fler lopp!

Och såklart hade puls och jag rätt och idag är jag krasslig.

Om loppet då, det var ett litet men ca 580 deltagare som sprang 5 km eller 10 km (vi sprang milen.) Alla deltagare fick varsina pannlampor som väl kom till användning på de mörkare partierna, det gällde att se upp för det var rötter och jag lyckades snubbla till och vricka till foten, men ingen fara, blir lätt så när man inte är fokuserad.

Fint med alla marschaller som kantade banan och funktionärer som höll i facklor. Lite minus för att man fick vänta på att de skulle hälla upp vattnet i den första vätskekontrollen. Inga bajamajor heller vid startområdet men som tur var så fanns Waynes Coffee.
Haha nu låter jag väldigt negativ men jag utvärderar ju de lopp jag springer så detta kommer inte undan.

Det kändes som ett litet lopp (vilket det var) och jag (och de jag “sprang med”) hade förväntningarna på att det skulle vara lite av en folkfest (eftersom det var väldigt många människor ute vid bockinvigningen) och att vi skulle springa mer ibland folk och inne i staden. Men det var ca 500 meter av loppet som gick i staden och några med väldigt lite publik. Dock de som var ute och hejade var supertrevliga och alla de samt funktionärerna hejade på oss “heja tomtarna” glatt. Men det var ett “ensamt” lopp.

Naturligtvis blev mitt tillstånd det som påverkade min upplevelse och jag kunde inte riktigt njuta tyvärr. Men den långa raksträckan in mot centrum med alla marschaller som lyste upp den mörka eftermiddagen var vacker! Verkligen! Jag önskar jag får återkomma med en frisk kropp och trevligare sinnesstämning och njuta igen!

Summa summarum, Gävle adventslopp ett litet lopp, men bra arrangerat, kul med positiva och påhejad av funktionärer (som jag kan sakna med andra lopp där det är mest ungdomar som pillar på sina mobiler).

151130_4
Gävle, vilken vacker julstad! Så mycket lampor både i gallerior och exteriört! Stort plus!

Gävle julbock
Och så Gävles stolthet! Julbocken!

Idag ligger jag hemma i sängen och jobbar! Lite ynklig sådär. Hoppas på att krya på mig i rekordfart för imorgon kickar vi igång årets JULKALENDER! Ni är väl med!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *