.RECEPT & MATgodisJULENmat & bak

JUL/PEPPARKAKSTRYFFLAR

Här kommer ett sista minuten tips på ett riktigt gott julgodis! Snart jul och ett måste till jul eller kanske nyår?

Receptet hittade jag hos Arla!

Jul/pepparkakstryfflar
250 g mjölkchoklad, hackad
250 g mörk choklad, hackad
2½ dl vispgrädde
½ dl glykos
1½ dl glögg
1 tsk pepparkakskrydda
50 g smör

Dopping
200 g mörk choklad

Rullning
malen kanel
florsocker

Lägg chokladen i en bunke. Koka upp grädde, glykos, glögg, pepparkakskrydda och slå det över chokladen. Klicka i smöret och låt stå någon minut. Rör om kraftigt med en slickepott till en slät tryffel och smaka av med konjak. Plasta och ställ i kyl tills tryffeln har stelnat, ca 2 tim.

Rulla tryffelsmeten till små bollar och ställ tillbaka i kylen någon timme. Blanda kanel och florsocker. Hacka chokladen och smält den i micro eller vattenbad.

Rulla varje tryffelkula i choklad och lägg på bakplåtspapper. Låt stelna lite och rulla sedan i kanel- och florsockerblandningen.

2

Lämna gärna en kommentar!