.RECEPT & MAT,  bröd,  fisk,  HÖGTIDER,  JULEN,  MAT & BAK,  mingelmat,  påsk

MAKRILLRÖRA PÅ KNÄCKE – FISKTAPAS

Här kommer ett litet tips som passar till årets alla bufféer. Påsk, midsommar och jul allra helst. Enkelt att göra, väldigt gott att äta.

Makrillröra på knäcke

knäckebröd

1 rökt makrill
2 dl gräddfil
hackad gräslök

Ta bort skinnet från makrillen. Lägg makrillköttet i en skål.
Mosa makrillköttet med gräddfilen till en röra. Smaka av med salt och svartpeppar samt ev. lite citronsaft och en nypa socker.
Bryt knäckebrödet i små lagom stora bitar till tilltugg.
Toppa varje knäckebrödsbit med någon msk makrillröra.
Garnera med gräslök.

MAKRILLRÖRA PÅ KNÄCKE - FISKTAPAS

Vid sidan finns en variant till de som inte gillar fisk, skinkbo med gemsallad ägg och gurka med rostade sesamfrö på toppen.

MAKRILLRÖRA PÅ KNÄCKE - FISKTAPAS

MAKRILLRÖRA PÅ KNÄCKE - FISKTAPAS

Har en till variant på småplock/fisktapas kika in senare idag så får du receptet på den till höger.

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *