.RECEPT & MAT,  fisk,  förrätt,  HÖGTIDER,  mingelmat,  påsk

MAKIRULLE MED KALLRÖKT LAX & WASABIKRÄM

Detta recept pluppade upp i minnet när det snart är påsk och man vill börja planera inför den. Denna supergoda makirulle med kallrökt lax & wasabikräm gjorde jag på julafton.

Många rynkar på näsan när jag varje år kör något i sushistil men jag och delar av famiglia jublar. Just denna blev grymt god och det finns risk att den dyker upp på årets påskbuffé.

Ser svårare ut att göra men det är det inte! Såklart att det är lite pyssel och några moment men de tar knappt 20 minuter att svänga ihop.

MAKIRULLE MED KALLRÖKT LAX & WASABIKRÄM

Makirulle med kallrökt lax & wasabikräm (receptet hittade jag i en mersmak nr 12 2018)

12 STYCKEN

2 nori-ark
300 g kallrökt lax i skivor
200 g cream cheese
1 msk wasabi
½ gurka, i stavar
½ dl mandelspån, torrostade
½ dl finskuren gräslök

Lägg ut lax i en rektangel stor som ett nori-ark på en bit plastfolie. Lägg på ett nori-ark. Rör ihop färskosten med wasabi och lite vatten så den blir bredbar.

Bred ett tunt lager wasabiost på nori-arket och lägg ut gurkstavarna längs med ena långsidan. Rulla ihop från långsidan till en rulle med hjälp av plastfilmen. Strö ut mandelspån och gräslök på en skärbräda. Ta bort plasten. Rulla så att detta fäster på rullen. Skär upp i cm-breda skivor.

Strö ut mandelspån och gräslök på en skärbräda. Ta bort plasten. Rulla så att detta fäster på rullen. Skär upp i cm-breda skivor.

MAKIRULLE MED KALLRÖKT LAX & WASABIKRÄM

MAKIRULLE MED KALLRÖKT LAX & WASABIKRÄM

Ett litet tips från ,mig som garanterat smakar mums på påskbordet. Fler tips på påskamat kommer annars kan ni redan nu bara söka på “påsk” i sökfältet i menyn eller klicka på DENNA LÄNK!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *