.RECEPT & MAT,  bakning,  dessert,  glass

Gino med rabarber, hallon & mandelglass

Hej hej! Här kommer en supergod dessert ni bara måste göra! En typisk recept jag haft på vänt och tillslut under semestern gjorde jag denna! Så galet god med alla olika kombinationer. Mandelglass hur gott? Receptet hittade jag i Mersmak (tror jag) men som jag modifierade om.

Ännu har jag fullt med rabarber så denna hinner jag gör ännu en gång innan frosten tar min gigantiska planta.

Gino med rabarber, hallon & mandelglass

Behind the scenes – hur en matplåtning går till! Ute på altangolvet!

Gino med rabarber, hallon & mandelglass

750 g rabarber
3 dl hallon
1,5 dl strösocker
saft från ½ citron
1 msk vaniljsocker
100 g vit choklad
½ tsk mortlade kardemummakärnor

Glass med rostad mandelmassa

½ l vaniljglass
100 g mandelmassa
1 tsk mortlade kardemummakärnor

Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan på grova sidan av rivjärnet över en plåt med bakplåtspapper.

Rosta mitt i ugnen till fin färg. Låt kallna. Rör ihop mandelmassan med glass och kardemumma. Ställ i frysen tills glassen stelnat.

Skär rabarbern i 1 cm tjocka skivor. Vänd ihop med sockret, vaniljsocker och citronsaft och kardemummakärnor. Fördela i fyra värmetåliga portionsformar.

Toppa med hallonen och hackad vit choklad och tillaga mitt i ugnen tills rabarbern är mjuk, 10–15 min (håll koll så att chokladen inte blir bränd). Servera ljummen med glassen.

    Gino med rabarber, hallon & mandelglass       Gino med rabarber, hallon & mandelglass Gino med rabarber, hallon & mandelglass

Har ännu ett recept på vad ni kan göra med rabarber. Kommer snart på en blogg nära dig.

Kommentera gärna vilken din favoritanrättning du gör med rabarber?

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *