.RECEPT & MAT,  kött

Min chili con carne

Här kommer inspo till en mustig härlig och god chili con carne a la Ann! Nu börjar det att bli lite kallar ute och denna är riktig soul food om ni frågar mig! 

Anns chili con carne
1 kg blandfärs eller nötfärs
2 fpk tomatkross
2 gula lökar
1 solo vitlök
1 orange paprika
2 hackade salladslökar
1 fpk blandade bönor
1 buljongtärning umami
1 chili
soya jag använde thailändsk men japansk funkar också bra
salt & svartpeppar

 

Börja med att hacka lök och vitlök. Fäs i panna en stund och tillsätt sedan färsen. Låt allt bli genomstek innan du tillsätter tomatkrosset. Hacka chili och rör ner och smaka av med soya, salt och peppar. Efter att allt puttrat i 15 minuter går du ner med paprikan, salladslök och bönorna och låter gå i fem minuter. 

Servera med bröd och ris.

Min chili con carne Min chili con carne Min chili con carne

En underbar rätt med hetta att bjuda på nu under hösten. Hej och välkommen höstliga september!

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.