Pizza bianco rosso med flankstek
I dag bjuder jag på ännu en pizza! Denna serverade jag på självaste pizzan dag som infaller på Nyårsdagen! Eftersom vi grillat en supergod flankstek till nyårsafton och det blev över så är det tradition att den hamnar på pizzan! Så gott!
Pizzadeg
4 dl vatten
6 msk olja
25 g jäst
2 tsk salt
2 tsk socker
ca 8 dl mjöl
Topping
creme fraiche
pizzasås röd
Riven ost, valfri
flankstek (färdiggrillad medium)
rödlök
gräslök
Degen
Häll vatten och olja i en rymlig bunke. Smula sönder jästen och rör i den tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, socker och mjöl. Arbeta degen i cirka 10 minuter. Den ska släppa från kanterna men inte vara kladdig.
För att få den perfekta kalljästa degen låt den jäsa minst 12 timmar i kyl över natten. Har du bråttom tillsätt lite mer jäst och låt jäsa i rumstemperatur i två timmar. När degen jäst klart, dela den i 4 bitar och forma till runda bollar.
Lägg en degbollen på en välmjölad pizzaspade och tryck ut degen med fingrarna.
Topping
Grunda halva pizzan med ett lager av creme fraiche . Sedan den andra halvan med tomatsåsen.
Fortsätt med lite riven ost, sedan tunna skivor av flanksteken.
Lägg pizzastenen i ugnen innan du startar den och låt den bli varm. Ha på lite mjöl på pizzastenen. Skjutsa försiktig av pizzan från spaden till stenen.
Låt gå i ugn på hög värme minst 250 i ca 8-11 minuter. Varierar från ugn till ugn. Passa!
Tag ur med pizzaspade och toppa med picklad rödlök och klippt gräslök. Servera bums!
Mums! En dag som denna då regnen öser ner i vår lilla stad.
Fler goda pizzor hittar du HÄR!
1