.RECEPT & MAT,  pizza

Pizza bianco med julskinka, potatis & rödlök

 

Har ni månne kvar lite julskinkorna efter jul eller gjorde ni som jag frös in till att ha till senare kanske?
Denna goding gjorde jag till uppesittarkvällen och den blev så god! Gillar verkligen att skiva potatis tunt att ha på pizzan.
Pizza bianco med julskinka

En sats pizzadeg (se nedan) Denna görs redan dagen innan. Om man inte har tid eller lust kör på en vanlig deg recept HÄR eller fuska med en köpedeg.

Pizzadeg

4 dl vatten
6 msk olja
25 g jäst
2 tsk salt
2 tsk socker
ca 8 dl mjöl

Topping
Riven ost, jag valde julens gräddost
färsk tunnskivad potatis
julskinka (går men annan skinka också)
rödlök
gräslök

Degen

Häll vatten och olja i en rymlig bunke. Smula sönder jästen och rör i den tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, socker och mjöl. Arbeta degen i cirka 10 minuter. Den ska släppa från kanterna men inte vara kladdig.

För att få den perfekta kalljästa degen låt den jäsa minst 12 timmar i kyl över natten. Har du bråttom tillsätt lite mer jäst och låt jäsa i rumstemperatur i två timmar. När degen jäst klart, dela den i 4 bitar och forma till runda bollar.

Lägg en degbollen på en välmjölad pizzaspade och tryck ut degen med fingrarna. 

Topping

Grunda med ett lagar av creme fraiche . Fortsätt med lite riven ost, sedan de tunskivade potatisen, skinka, rödlök och avsluta med riven ost

Lägg pizzastenen i ugnen innan du startar den och låt den bli varm. Ha på lite mjöl på pizzastenen. Skjutsa försiktig av pizzan från spaden till stenen. 

Låt gå i ugn på hög värme minst 250 i ca 8-11 minuter. Varierar från ugn till ugn. Passa!
Tag ur med pizzaspade och toppa med klippt gräslök. Servera bums!

En härlig bubblande pizzadeg!

Pizza bianco med julskinka, potatis & rödlök  Pizza bianco med julskinka, potatis & rödlök Pizza bianco med julskinka, potatis & rödlök

Tips på fler pizzor med potatis? HÄR en av mina absoluta favoriter!
Testa nu och sätt en riktig pizzadeg! Den är magisk.

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *