.RECEPT & MAT,  pizza

Grillad pizza med fyra ostar skinka & champinjoner

Denna pizza är så galet god! Skippa allt vad en ugn heter när du gör pizza! Fixa en pizzasten och grilla den direkt på grillen i 6-7 minuter i 300-350 grader. Krispig botten och perfekt toppning gör denna godaste pizzan jag ätit alla dagar i veckan!

Pizzadeg man kan fuska med köpedeg också har testat och den är faktiskt riktigt bra. Så har man inte tid, ork eller lust kör på en köpt deg! 

Pizzadeg

4 dl vatten
6 msk olja
25 g jäst
2 tsk salt
2 tsk socker
ca 8 dl mjöl

Topping

creme fraiche som du blandar i lite tryffelolja, riven parmesan, salt & svartpeppar.
skinka
färska champinjoner (OBS! Ett måste skippa burkchampinjonerna)
en god riven ost till bottenlager
mozzarella
burrata
parmesan
basilika (jag tog citron och rödbladig)
toppade även med färsk chili om man vill ha hetta. 

Degen

Häll vatten och olja i en rymlig bunke. Smula sönder jästen och rör i den tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, socker och mjöl. Arbeta degen i cirka 10 minuter. Den ska släppa från kanterna men inte vara kladdig.

För att få den perfekta kalljästa degen låt den jäsa minst 12 timmar i kyl över natten. Har du bråttom tillsätt lite mer jäst och låt jäsa i rumstemperatur i två timmar. När degen jäst klart, dela den i 4 bitar och forma till runda bollar.

Lägg en degbollen på en välmjölad pizzaspade och tryck ut degen med fingrarna. 

Topping

Grunda med ett lagar av tryffel/parmesancremen. Fortsätt med riven ost, mozzarella, champinjoner och till sist skinka. Här kan man variera med en god salami.

Lägg pizzastenen på grillen innan du startar den och låt den bli varm. Ha på mjöl på pizzastenen så slipper du att botten blir bränd. Skjutsa försiktig av pizzan från spaden till stenen. Stäng locket och sätt timern på 5 minuter. Kika till pizzan en snabbis om de behöver gå 1-2 minuter till.
Tag av med stor spade och toppa med burata, riven parmesan och basilikablad. Servera bums!

Nomnom! Pizzahimmelen. 

Grillad pizza med fyra ostar skinka & champinjoner Grillad pizza med fyra ostar skinka & champinjoner Grillad pizza med fyra ostar skinka & champinjoner Grillad pizza med fyra ostar skinka & champinjoner

Bästa tipsen för lyckad grillad pizza.
Riktig het grill.
Pizzasten som legat i grillen från den tändes (jag kör gasol för att ha koll på värmen)
Väldigt mycket mjöl på pizzaspaden och på pizzastenen. 

Buon appetito!

 
 
 
 
 
Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *