Afrika,  Cap Verde,  RESOR & SEMESTER,  Sal

Tur Sal, Kap Verde, Afrika

Nu har vi varit iväg på vår oförglömliga resa till Kap Verde. Närmare bestämt ön Sal. Tänk att man varit i Afrika. Så häftigt!
Som vanligt delar jag upp alla äventyr i olika inlägg. Alla kommer att finnas uppe i menyn under resor –> Afrika när det är färdigrapporterat och inspirerat. Jag har förstått att många är nyfikna och intresserade av denna ö.
Det var även jag och maken och hur mycket vi lärt oss om allt! Och tänker inte bara visa upp alla resenärers och soltörstande dröm utan även den bistra verkligheten. 

Tur Sal Kap verde


Men först börjar vi med vår tur till Sal. Tidig morgon och så där pirriga och glada åkte vi mot Arlanda. parkerade bilen och fick skjuts till terminal 4.

Byggs om en hel del på Arlanda men vi hittade bulle och kaffe.

Dags att lämna regniga vintriga Sverige!

Älskar att flyga! 

Det fick bli en egenblandad Bellini och rosé till lunchen…

Pörni fick bli min serie att titta på! Hur rolig? Rekommenderas! (Viaplay).

En av höjdpunkterna. MAT! Kyckling med matris, ärtor och sötpotatis. En couscoussallad till förrätt och en mangomousse till dessert. Ost ock kex fick vi också. Tyvärr så glömdes de utlovade kanelbullarna på Arlanda. Och det utlovade stora flygplanet. Och att vi hade bokat direktflyg. Ganska många minus för detta Tui och vi var många som råkade ut för dessa “besparingar”. 

En teknisk mellanlandning på Grankan, mulet så tur att vi for vidare till Afrika, haha!

Tur Sal Kap Verde Afrika

Inflygning över ön Sal och huvudstaden Espargos.

Tur Sal Kap Verde Afrika Tur Sal Kap Verde Afrika

Istället för busstransfer hade vi bokat taxi. En kvinna stod men en namnlista och vips hade en man tagit min väska (som vi trodde var taxichauffören) men det visade sig vara en drickstiggare. Naturligtvis fick han dricks som tack för att han “snodde” min väska… Vi hade läst en hel del om hur de tigger och är intensiva på turistorterna, men faktiskt var detta enda gången som någon betedde sig så här utan att vi var förberedda.

Det finns en väg på Sal! Tvåfilig och rätt gropig men taxichaufförerna är så rutinerade. Vi fick en trevlig som spelade musik och pratade på.

Komma fram öl!

Vi hade redan checka in å hotellet så det var bara att betala skatten och sedan bege sig mot hotellrummet! Så spännande, vi hade spanat in denna resort med flera byggnader. Vi önskade att få ett rum med havsutsikt.

 

Fortsättning följer!

Share Button
3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *