Afrika,  Cap Verde,  RESOR & SEMESTER,  Sal

RIU Cabo Verde, Sal, Kap Verde, Afrika

RIU Cabo Verde, Sal Sal Kap Verde Afrika

Vi bodde på RIU Cabo Verde ett all inklusive hotell endast för vuxna (!) med fem stjärnor ⭐⭐⭐⭐⭐ som ligger allra längst ut, med bara ett par meter från havet på ena sidan och ett par hundra meter från andra sidan av havet. 
Detta hotell har flera olika hus med air-condition, som funkade förträffligt blev nästan för kallt ibland. Minibar, ett välfyllt kylskåp (vatten, läsk och öl). Och egen balkong. Men hur bra?

RIU Cabo Verde, Sal Kap Verde Afrika

Glada laxar som kommit fram till hotellet med guldmosaik.

RIU Cabo Verde, Sal Kap Verde Afrika

RIU Cabo Verde

På överssiktkartan ser ni hur stort detta område är. Området till höger är RIU Cabo Verde och det till vänster är RIU Funana där barn är välkomna.
Vi delades på mitten av den stora scenen, där också nattklubben låg en trappa upp och sportbaren som var öppen 24/7.
Vårt hotellrum fanns i byggnad fyra, (2000-huset), näst längst upp till vänster i bild. Men hur fint läge med vattnet precis bredvid? Eller fick vi ett rum inåt området? 

 

Hotellrummet nr 2145 var verkligen fint och såg ut som på bilderna man spanat in. Inget att klaga på! Toppenbra städning och alltid nya figurer vikta på sängen.
Tänk på att alltid dricksa städerskorna! Lägg pengarna på sängen så förstår de att de är till dem.
Generellt ska man dricksa de som inte har en framträdande roll. De som syns i receptionen, baren, servisen får ofta dricks. Dricksa kockar, städare, trädgårdsmästarna osv.

Men fick vi havsutsikt enligt våra önskemål?

Japp! Men så vackert och härligt. Sol mestadels av dagen och varmt. Här satt vi en stund på eftermiddagen i den gassande solen och hade det vindstilla.
Nedanför har de planterat nya palmer. Trädgårdarna och grönområdena var så välskötta! Trädgårdsarbetarna sopade bort blomblad varje dag!

Den omtalade baren! Vi drack vattnet och läskeblask, öl men även en liten rackabajsare innan middag. Det fanns wishy, gin, rom och sprit (typ vodka). Dryckerna på kylen (två flaskor vatten utan bubblor) samt drycken i kylen, 1 flaska vatten, två öl, två fanta, cola, sprite, tonic fylldes på varannan dag. 
Dock drack vi inte så mycket av dessa då vi hade barer och fri tillgång av dryck hela tiden i hotellområdet.

Dricka städerskorna varje dag! Sista dagen fick de ett hjärta av oss ♥

RIU Cabo Verde, Sal Kap Verde Afrika

Mur/staket omger hela resorten och det finns vakter vid ingångar/grindarna.

Inga glas i “fönsterna” här heller! Här stod jag varje dag och ropade “hello Afrika”.

Precis utanför finns beachvolleyboll. 

  

Men palmer ändå! Älskar palmer! 

All inklusive hotell något för oss?

Detta var första gången vi testade ett All inklusive hotell och det är nog den sista gången också om vi inte åker med barn och barnbarn. Men som par så är det definitivt första och sista gången, inte vår kopp av te.

Men det var hysteriskt mycket mat, dricka och folk! Vi föredrar att bo i ett samhälle, ort, by och äta ute på restaurangerna och upptäcka livet där vi är. Inte på ett gigantiskt hotell, resort där allt går ut på att paxa solstolar (vilket man inte fick) äta, dricka och sitta uppe i den stora foajén med alla andra och spela kort.
I det här fallet ångrar vi inte att vi testade att bo på detta vis. Men blir det en till gång ska vi bo i en by nära lokalbefolkningen och deras liv och företag.

Sammanfattning

För att sammanfatta är detta hotell väldigt välskött och regisserat. Mycket mat, dryck och människor. Vissa av personalen är slutna och trots att vi alltid hälsade vänligt så fick vi inte ett leende av vissa. Andra var hur trevliga som helst och gänget som underhöll och höll i aktiviteterna var alltid peppiga och pigga.
Ni som gillar all inklusive så är detta ett hotell för er! Får ofta de bästa rekommendationerna i medier.  

 

Återkommer i ett senare inlägg med polområdet. Vill inte tråka ut er mer idag ;)

 

  Namaste! ♥

Share Button
2

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *