bakning,  dessert,  FEST,  förrätt,  inredning,  JULEN,  kött,  trerätters

NOBELMIDDAG & JULPYNTNING

I måndags var det Nobeldagen och helt spontant slängde jag ihop en trerätters till familjen.

Det blev en kombo av klä julgran & fira Nobel!

Starter: Don´t be SILLy

Huvudrätt: TNT -pure dynamite

Dessert: Hur många lingon?

Jag låter bilderna få tala för sig själv.

Och så klädde vi granen! Skönt och mysigt att få upp den i god tid. Kan man sitta sedan med en glögg i handen och njuta dan innan dopparedan.

Jag är en “less is more” när det gäller julpynt i hemmet. Har vackra julgranskulor, stjärnor som jag lägger i glasskålar. Glittriga granar och jag tror jag har endast fyra tomtar! Två i keramik från Cult design samt två tygtomtar. På matsalsstolarna brukar jag hänga änglavingar och satsar på julgruppsarrangemang och vackert dukat bord.

Utomhus brukar vi de år inte snön kommer så fort dekorera med bundna granrisgirlanger som vi hänger runt fönsterna och som sedan får belysning. Kransar hängs vid alla fönster och så “Bocken Bruse” förståss! I år avstod jag från binderierna. Men bocken finns!

Så här såg huset ut förra året. 

Granen får gärna vara välhängd med massor av prydnader! Den har ändrat accentfärg genom åren all från men bara vit, blått, svart/vitt, och från och med förra julen tog jag äppelgrön som accentfärg! Rätt otippat men det piggar upp! Fönstret bredvid har jag en grön julstjärna, textilierna har svart botten (naturligtvis) som syntes på bilden.

Annars är det mest svart/vitt och rött som gäller i hemmet. Hur pyntar du till jul?

Share Button
 

One Comment

  • AnnaLena

    Sååå fint Ann:)
    Jag är tvärtom jag, massa julpynt, glitter, kulor, tomtar och blommor..mm mm..I år vet jag dock inte hur det blir, hur jag orkar och hur fixat vi får det. Men granen den står så grön och grann ute på altan just nu:) Den kommer vi att klä med barnen kvällen innan:) Då blir det smällkarameller, svenska flaggor, guldglitter, kulor i alla möjliga färger och former, pepparkakor.. ev att jag och barnen gör girlanger(?) av pappaers cirklar eller popcorn.
    Ja jösses.. det är kul att ställa upp allt men sen ska det ju ner igen hi hi..
    Kram på dig och familjen

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *