.RECEPT & MAT,  grillat/tillbehör,  JULEN,  kött,  MAT & BAK,  mingelmat

KOKTA TJOCKA REVBENSSPJÄLL & UGNSGLACERADE

Revbensspjäll, i synnerlighet de tjocka matiga som faller itu så lätt och smakar gudomligt av den goda glacen är ett måste på vårt julbord.

Tjocka kokta & glacerade revbensspjäll
1,6 kg tjocka revbensspjäll
1 gul lök
1 solo vitlök
2 morötter
salt, kryddpeppar och vitpeppar.

Lägg i revbenen och skalad skurna grönsaker och kryddor i en stor kastrull med vatten. Låt koka upp och skumma av. Dra ned värmen och låt gå på medelvärme (ska inte koka) i 1-½ timme. Drag av från plattan och låt svalna i kastrullen. Tag upp och ställ i kyl. Hit kan du förbereda någon dag innan servering.

Dag innan servering gör du en marinad/glace.

½ dl ketchup
4 msk honung
1 dl soja
1 dl olja
2 krm svartpeppar
1 tsk ingefära
1 tsk kanel

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Skär upp revbensspjällen i portionsbitar. Häll i marinaden i dubbla plastpåsar och lägg i revbenen och blanda ordentligt. Låt dra ett par timmar eller över natten.

Griljering, serveringsdag. Sätt ugnen på 175 grader. Tag fram revbenen och lägg på plåt och kör ca 30 minuter tills de fått fin färg.
KOKTA TJOCKA REVBENSSPJÄLL & UGNSGLACERADE 161220_21

161223_47 161223_41

KOKTA TJOCKA REVBENSSPJÄLL & UGNSGLACERADE

Jag brukar servera mina ribs med stekta äpplen! Gott med den konsistensen till de mjuka saftiga som bryter av.

Skölj av ett par vackra äpplen, helst med röda toner. Klyfta dem och stek hastigt i smör och gärna juliga kryddor som kanel, ingefära och lite socker.

Nomnom!

Share Button
16

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *