Corralejo,  Fuerteventura,  RESOR & SEMESTER,  Spanien

CORRALEJO FUERTEVENTURA

Här kommer en bildbomb från Corralejo, vår bostadsort under vår Fuerteventura vistelse.

Corralejo är en rätt stor stad ca 14 000 invånare. Vi höll mest till vid vattnet och gamla staden. Vi gick dock även på “main street” där att kika in på all plitter plotter butiken som kantade gatan. Här finns även mängder av restauranger caféer och barer. Vi sprang också rakt igenom staden en gång då vi varit på vulkanen som ligger i närheten. Stränderna är fantastiska kring Corralejo och ett mecka för surfare.

Corralejo ligger allra högst upp på den nordligaste delen av Fuerteventura. Är en populär ort för vindsurfare p.g.a vindarna. Det är blåsigt här, men inte så farligt som jag läst om om från andra reseskildrare. Har man varit på Samos så är det liknande. Och Gotlands Brissund så tar inget en med direkt storm (hehehe)

CORRALEJO FUERTEVENTURA

Vackra målningar hittade man lite överallt på stadens fasader.

Liksom duvor.CORRALEJO FUERTEVENTURA

Och fiskar.

Ebb och flod. Ena dagen när vi sprang på en av de två stadsständerna var de alldeles torrlagda.

På denna centrala lite mindre stranden ” ” huserade en kvinna som skapade olika skulpturer av sand. Eldsprutande drake samt Tibet var motiven denna vecka.

Frän denna vy ser man Corralejos två centrala stränder som ligger längst strandpromenaden.

CORRALEJO FUERTEVENTURA CORRALEJO FUERTEVENTURA

 

Här är den andra stranden som är betydligt större en den första jag berättade om.      

Las palmeras ett köpcentrum med en rulltrappa utomhus. Finns några matställen och butiker att kika i om man känner för det. Vi åkte upp högst upp för att spana på utsikten.

Summa summarum Corralejo

En stor stad (för att vara turistort) med massor av hotell för olika smaker. Mainstreeet med massor av butiker och restauranger och barer. Gamla stan med sina torg med mysiga och inte så turistiga restauranger. Strandpromenaden, jättelång fylld av turistiga och ett fåtal icke turistiga restauranger och barer. Blåser en hel del inte konstigt att surfare och livsnjutare gillar detta ställe. Bra att springa på med olika riktningar, till t.e.x Dunas national park med all oändlig sand (som att springa i en öken). Upp på vulkanen Bayuyo, längst hela strandpromenaden och missa inte popcorn beach!

Minus för stada blir turistbyrån som inte visste vart brevlådor fanns!!! Vi hittade såklart på egen hand en på den stora huvudgatan (Tips). Dessutom kan jag tipsa om att inte ta ut pengar i uttagsautomater nära music square eftersom de tar ut en hög avgift. Ta någon som ligger längre bort.

Här finns mycket för många! Och så närheten till Lanzarote som man måste passa på att besöka när man väl är så nära!

Tack för oss Fuerteventura, kanske ses vi igen men då blir det nog för en träningsresa i söder i La playitas. HÄR hittar du Corralejos officiella turistsida.

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *