LÖPNING & TRÄNING

VAD GÖR MAN UNDER EN HALVMARA

Lovade i DETTA inlägg att jag skulle tipsa om vad man kan göra under en halvmara eller under ett långdistans pass.

<<Löparmöte
< Har man en löparvän så kan man avhandla en hel del snack under turen.
< Jag & maken (min löparvän) brukar avhandla allt från barn, mat, träningsupplägg, kroppstatus och framtidsplanering.

<<Lyssna på poddar
<Massor av poddar finns och mina favoriter som informerar & inspirerar är:
< Maratonpodden med Petra Månström
< Möt löparen
< Träningsglädje talks med Sara Rönne

<< Lyssna på musik
<ALLTID! i a f någon gång under passet behöver jag boost och lyssnar på väl utvald och ihop fixad lista (Spotify).
< Ett måste är att ha hörlurar som jag kan styra volym och steppa, byta låtar efter humör! En “fel låt” kan verkligen göra mig stressad eller irriterad! Rätt låt på repeat kan ge personbästa!

<<Lär dig texten på en låt
<Javisst! Hittar man en bra låt och har några km att slå ihjäl kan man lika bra öva in texten! Jättebra till framtida allsång, solosång eller karaoke. Bara att köra på repeat tills texten sitter och troligtvis har du snart avverkat din distans. Den senaste texten jag lärde mig var DENNA!

<<Naturkoll 
<Är åretruntlöpare och älskar Sveriges fyra årstider! Så mysigt att hålla koll på alla “de första”. (fjärilar, tussilago, snön, sommarregnet)
< Fjärilar, blommor längs vägrenen, fåglar, ev större djur och så “tvi vi tvi” för samtliga katter som man ser längst vägen. Den kan vara             kamouflerade! Memorera, skriv gärna upp en anteckning efter passet om väder, vind, temperatur och vad du såg, upplevde eller kände när du sprang.

<<Planera
< Vecko, månads eller kvartalsplanera ditt liv! Sjukt bra att lägga ett schema i huvudet för kommande dagars träning (jättebra eftersom du känner i kroppen när du är ute på vad du vill träna resten av veckan), matplanering, aktiviteter för familjen.

<<Inspirera dig själv!
<Jag brukar få förträffliga idéer på min löprunda. Samtidigt som man rensar hjärnan så tillför man en mängd endorfiner som inspirerar.

<<Föreviga turen
<Jag försöker alltid att ta några foton. Släppar aldrig med mig någon kamera utan det får bli min mobilkamera som tar foton, ibland blir de lite sämre eftersom stoppen får inte bli för långa… Men, hellre lite dåliga foton än inga alls! Tänk vad kul att göra en lite film om alla dessa turer sedan om 10 år! Hur allt började, utvecklades och fortsatte….

<<Säg hej!
<Alltid trevligt att heja på personer du möter, en självklarhet om du möter en  medsyster/broder (löpare), en lätt hejning eller en nick. Du gör någon glad och ger lite pepp. Den sura tanten du hejade på kanske ändrar sinnesstämning…

<<Fika
<Kanske inte riktigt fika i ordets bemärkelse men att man har lite stå/gåvila och tar den efterlängtade tuggan av för mig inte helt ovanliga Snickersen! På den vanliga halvmara rundan så har jag speciella Snickersstopp (eller vad jag nu har med mig).

<<Sinnesstämning
<Bara va! Njut av nuet, insup miljön, vädret kanske i kombination med din toppenmusik.
<Njut av ditt löpsteg och att du tar in hela världen, känn dig oövervinnerlig, stark och snabb. Låt endorfiner och euforin sprudla och LE!

140929_4
I september -14, testade vi Mix & go under ett långpass.

Vad brukar du göra på dina långdistanspass?

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *