.RECEPT & MAT,  bakning

KANELGIFFLAR

Tröttnat på de gamla vanliga kanelbullarna? Här kommer ett smarrigt recept på kanelgifflar!

Grundrecept och inspiration kommer från Lindas bakskola! Hon är även medlem i min löparklubb Run Baby Run! :) Grymt duktig tjej på både bakning och i löpspåret.
Kika in hos Linda för en massa läckra recept!
Gifflar grundrecept HÄR!

Dubbel sats Kanelgifflar (32 st)
50 g jäst
6 dl mjölk
2 tsk salt
50 g smör, rumsvarmt
14 dl vetemjöl

Fyllning
200 g smör
1 tsk kardemumma
2 tsk kanel
2 msk socker + lite extra
Ljumma mjölken till fingervarm och blanda ihop med jästen till den löser sig. Tillsätt salt och kardemumma. Därefter smör i bitar växelvis med mjölet.
Arbeta i maskin i minst 5 minuter.
Låt jäsa övertäckt i ca 40 min. Tag upp på bakbord, knåda lätt och dela degen i fyra mitar. Kavla ut till en rundel och tag ut åtta trekanter.
150305_6 150305_2150305_4150305_3

Share Button
2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *