.RECEPT & MAT,  bakning

SURDEGSBRÖD INSPO

Surdegsbrödets recept fick en uppgradering sist. Havregrynen skulle vi göra oss av med eftersom de saknar helt struktur och är allmänt blaskiga i gröten.. Så  i med ett par deciliter tillsammans med både fint & grovt rågmjöl samt vetemjöl.

Hel kummin och sedan var vi i hamn.

De fick inte någon speciellt struktur (som jag antog) av havregrynen men de blev goda! HÄR hittar ni mitt recept på surdeg från grunden, sedan kan man alltid experimentera med mjölsorter och smaksättning! Jag älskar att göra hamburgerbröd & pitabröd av min gamle vän surdeg :)

150312_4
Min kära gamla Electrolux! Funkar hur bra som helst ♥ Även om man sneglar mot de där snygga lite då och då…..150312_1150312_2150312_3

De är så goda att rosta och smöra och med ost och marmelad (blodapelsin) så blir det en perfekt frukost eller mellis med kaffe!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *