.RECEPT & MATbakningförrättsoppa

CHAMPINJONSOPPA I SURDEGSBRÖD

Onsdag redan!Jag är inne i ett jobbflow nu då jag startar arla morgon och stänger igen datorn runt 22… Mycket jobb, väldigt lite träning, dock medveten då jag kände för typ en veckas löpvila. OM jag klättrar på väggarna och saknar min bästa vän? JAAA!

Här kommer receptet på den supersmarriga Öron nä jag menar CHAMPINJONSOPPAN jag serverade på Halloweenfesten. Grymt god!

Extra mys och gott blev det att skopa upp soppan i det hembakta surdegsbrödet! HÄR kan du läsa om hur du sätter och matar din egna deg. Och glöm inte att ge den ett namn!!! ;)
Jag använde mig av mitt gamla recept men hade enbart vetemjöl och 5 dl fiber havregryn. (inget rågmjöl m a o )
Du formar de till mindre bullar och gräddar endast i 25-30 minuter! För mer inspo om surdeg och vad jag brukar göra med min kika in HÄR!
151104_46

151104_47

Champinjonsoppa
500 g champinjoner
1 gul lök
1 tsk torkad timjan
2 grönsakstärningar
7 dl vispgrädde
5 dl mjölk
1 1/2 msk Maizena eller annan toppredning
salt och peppar

Skiva upp häften av svampen samt hacka lök. Fräs först champinjon tills vätskan försvinner och tillsätt sedan löken och fräs mjuk. Tillsätt resterande av ingredienserna och låt koka ca 15 minuter.
Tag av värmen och mixa soppan slät med en stavmixer.
Häll upp i kastrullen och red av till soppkonsistens och smaka av.
Fräs de andra champinjonerna. Häll upp soppan i de urgröpta bröden och toppa med de stekta champinjonerna.
151104_54151104_50151103_22

Ovan i en salig blandning ;) Missade du det så finns inlägget om Halloween HÄR!

Nu ska fortsätta med mitt riktiga jobb ;) Designa hemsidor dagen till ära och sedan invänta maken för att hinna med en efterlängtad löprunda innan maten (som står i ugnen) intas och det är dags att dra på företagsmöte.

Återkommer med tips på något hemmalagat jag gjorde med killarna i förra veckan, det var superkul! :)

2

Lämna gärna en kommentar!