.RECEPT & MAT,  bakning,  TIPS

SNABBT SURDEGSBRÖD

Här kommer ett tips på ett surdegsbröd som jag gjorde i förra veckan och som familjen älskade! Man förknippar ofta surdegsbakning som långdragen och med matning osv. Men inte om du kör en genväg som jag gjorde! Jäsprocessen är bara tre timmar och du slänger snabbt ihop denna deg på en kväll och får så gott bröd att använda till mycket!
Jag väckte mina barn med nybakt bröd på alla hjärtansdag, använde det till förätten på kvällen och till mellomackan!
140217_3

Hittade denna burk i mejeridisken. Busenkelt som ni ser på locket står ingredienserna och på baksidan receptet! Rekommenderas! Brödet får en frasig utsida och mjuk saftig insida när det är nybakt. Nomnom!

140217_4
#Surdegsbröd a la minute

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *