.RECEPT & MATbakningdessert

ÖSTHAMMARSRULLE AKA BUDAPESTRULLE

När man slår sin egna bea tar man hand om äggvitorna det är sen gammalt! Maränger i all ära men denna gång var jag sugen på något annat! Budapestrulle men utan hasselnötter och mandariner då eftersom det inte fanns hemma så vips så hade jag svängt ihop en helt ny variant (vet inte om den finns redan?) och den blir såklart uppkallad av min lilla stad ÖSTHAMMAR!

Min äldsta son var heeeeeelt galen i denna och åt nästan upp hela själv! Kombon var tydligen oslagbar.

Östhammarrulle
6 äggvitor
3 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 msk rostad sesamfrön

Fyllning
3 dl vispgrädde
2 burkar ananasringar

Smält choklad att ringla över rullen.

Rosta sesamfrön i het panna. Se upp så att de inte bränns!
Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Vänd ner vet vetemjöl och de avsvalnade sesamfröna. Bred ut på bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader, mitt i ugnen i ca 15 minuter. Tag ur marängen och vänd uppochner (Jag brukar dra av marängen från pappret och sedan snabbt stjälpa över) på ett sockrat bakplåtspapper. Låt svalna och dra av pappret.
Låt ananasringarna rinna av, kör dem i en mixer tills de är krossade. Vispa grädden och blanda ner ananasen.

Bred fyllningen över den kalla marängen och rulla ihop. Smält choklad och ringla över. Skär upp i portionsbitar, servera och njut!
160401_9 160401_10 160401_11 160401_12 160401_13 160401_14 160401_15 160405_2 160405_3

 

0