.RECEPT & MATaltanbakningdessertHEMMA HOSpajTRÄDGÅRDvår

SÖT RABARBERPAJ

I dagarna skördade jag de första rabarberna från vår planta som är belägen i “kryddbacken” där jag odlar förutom denna ört (yes) så finns smultron, som ses i bakgrunden i dessa rör. i större rör har jag jordgubbsplantor. I stora zinkbaljor odlar jag kryddväxter.150519_29150519_30 150519_28

Söt Rabarberpaj a´la Anns höft
Ett gäng med rabarberstjälkar som du skär i bitar och sköljer av och torkar lätt.
Lägg i en pajform, pudra över strösocker, lite florsocker och till sist lite potatismjöl så att det binder ihop och suger upp vätskan. Bland ihop med fingrarna.
Gör toppingen. Smällt 150 gr smör.  Tag 3 dl havregryn, jag t og 2 dl “vanlig” och 1 dl AXA sportgryn, tillsätt 2 dl strösocker samt 1 dl farinsocker (hade ingen sirap). Fortsätt att ha i ca 2 tsk vaniljsocker, 1 tsk bakpulver samt ½ dl vetemjöl. Blanda ihop med det svala smöret. Klicka över rabarbern.
Grädda i ugn i 150° grader i 40 minuter, stäng därefter av ugnen men låt pajen stå kvar en stund tills servering ca 1 timme.

Servera med fluffig vaniljvisp!150519_27150519_8150519_22150519_18150519_20150519_19150519_17150519_5

1

Lämna gärna en kommentar!