löpning,  LÖPNING & TRÄNING,  träning

LÖPNING ÖREGRUND – ÖSTHAMMAR

En efterlängtad sträcka var att avverka Öregrund-Östhammar.

Sagt och gjort 1 augusti bjöd på strålande sommarväder och vi tog bussen till staden vid havet och den begynnande Båtveckan. Istället för att stanna och strosa runt i vackra Öret (Öregrund) så kittade vi oss inför löpturen hemma hos äldsta dotra och drog iväg.
150804_7
Sommar i Öregrund!
Vi startar central vid havet och beger oss ut förbi kyrkan, tennisbanan och Wilmas café. Fortsätter via de pittoreska gatorna och passerar klockstapeln, Floras hotell och över den lilla rondellen och fortsätter vår löptur på gatan där vi en gång var unga och flyttade ihop ♥

Tar av till höger, förbi förskola och idrottshallen och pass på… nu viker vi av till vänster och tar “lilla vägen” eller som vi i kommunen säger “promillevägen”. Bara smeknamnet skulle få en att ta den stora landsvägen kanske men, nej, trots att Båtveckan är igång så är det relativt lugnt och bilarna vi möter eller passerar uppför sig väl.

Vid landsvägslöpning på mindre väger gäller det att synas och ha full koll på bilarna.
150804_6
Varmt och skönt och vi håller bitvis ett bra tempo, små korta gåpauser med vatten och fika!!! (Snickers). Straxt är det dags att svänga av in mot vår lilla stad Östhammar.

Vi passerar Öregrund golfklubb och snart efter lite sköna backar ett smultronställe namnad “Guds ängar”. Inte en äng men väl en plats värd att uppsöka med självplock av allt man kan önska sig i grönsaksväg, bär och blomster.150804_5
150804_4
Done! Ett kul pass! Rekommenderar varmt denna sträcka!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *