.RECEPT & MAT,  sylt/marmelad/curd

JORDGUBBS & RABARBERSYLT

Har ni gjort egen sylt ännu? Det är så enkelt och gott! Och så vet man vad man stoppar i den!

Jag brukar dubbla eller trippla receptet.

JORDGUBBS & RABARBERSYLT

7 dl rabarber, skurna i bitar
1 liter jordgubbar
1 vaniljstång eller äkta vaniljpulver
3 dl syltsocker

Börja med att skölja och skär upp rabarbern. Skölj och rensa jordgubbarna.
Skär rabarbern i centimetertjocka bitar. Rensa och dela jordgubbarna. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg tillsammans med rabarber, jordgubbar och syltsocker i en kastrull.

Låt koka försiktigt i ca 30 minuter.

Fiska upp vaniljstången och tappa upp på väl rengjorda burkar eller frys in. Det sistnämnda är praktisk när man inte tillsätter någon form av konserveringsmedel.
150730_36 150730_40 150730_38 150730_37
150730_31

Share Button
0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *