.RECEPT & MAT,  bakning,  dessert,  JULEN,  MAT & BAK

ANNS ANANAS JORDNÖTSSKUTOR

Tipp tapp! 22 December och allt är under kontroll!

Vi chillade igår kväll från julstök och tittade på julfilm istället. To do list är skriven och vi kör det sista racet med klappinslagning och prepp inför julafton med start ikväll efter jobb. Jobbar imorgon också, ledig julafton så det blir perfekt och vi ligger rätt till och i fas. Har preppat några förinställda inlägg åt er.

Gjorde även om våra traditionella Åreskutor som jag alltid gör till jul HÄR är originalreceptet men i år så byttes de svenska äpplet och hasselnötterna ut mot exotiska ananas och jordnötter.

Mamma mia så gott!

Ska bara ringla över lite smält choklad och florsocker straxt innan servering! Kan hända att det blir vit choklad bara för att byta totalt. Kul med att förnya och modda om recept.

Vad ska man kalla skapelsen då? Åre känns långt bort med denna kombo.

Kanske Kerkisberget? Men inspo av sensommarens Greklandsresa. Kanske får bli en ny tad. att uppkalla bakverk och maträtter efter platser man besöker.

Anns Ananas & Jordnötsskutor

5 dl vetemjöl
3/4 dl socker
200 g kallt smör
spad från ananasburken
2 små burkar god ananas
250 g nougat
200 g jordnötter
50 g vit choklad
florsocker att pudra över vid servering

Mixa ihop degen smör, socker, vetemjöl och spad från ananasburken. Ta precis så att degen går ihop. Låt vila en stund medan du förbereder fyllningen. Jag brukar lägga den i frysen. Dela ananasringarna i fyra delar. Skiva upp nougat.

Tag fram degen och tryck ut i mussel eller aluminumformar. Fyll på med ananasbitar, lägg på en skiva nougat och tryck i jordnötter.

Grädda i ca 25 minuter i 175 grader. Tag ur och låt svalna. Smält blockchoklad och ringla över. Vid servering pudra över florsocker.

Går utmärkt att frysa men spar då florsockret.

ANNS ANANAS JORDNÖTSSKUTOR

ANNS ANANAS JORDNÖTSSKUTOR

Servera med en klick grädde eller glass. Eller som vi brukar göra både och!

 

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *