.RECEPT & MAT,  bakning,  dessert

HALLONKAKA MED KANELSMAK

Heeej fredag! Äntligen! Men varför är det alltid och bara happy friyey? För mig är det väl liksom alla dagar! Jag brukar undvika att jobba hela helger men nu snart är det dags att kicka igång mitt jobb som buriksansvarig igen och det innebär helger! Men jag är så tacksam över att ha hittat en kollega som kommer att jobba de dagra då jag jobbar med annat.

Bjussar på en kaka som jag var tvungen att testa för att bli av med förra årets hallon som låg kvar i frysen. Om den var god? Tydligen för att jag fick en bit (den jag fotograferade) och säger till man och mina två söner att nuuuu ääääär det kaaaaaaakaaaaaaa! En halvtimme senare när jag kikar in i köket så ligger det en pytteliten bit kvar på fatet. Så troligvis var det god. Barnslig enkel att göra också. Tänk på att inte använda saften från hallonen om du tar från frysen så att den inte blir så geggig. Den ska vara lite kladdig. Lite.

Hallonkaka med kanelsmak

2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk kanel
2 dl hallon
50 gram smör

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kanel och vetemjöl och rör til en jämn smet. Häll i smörad och bröad form. Häll i smeten och lägg i hallonen. Skiva smöret med osthyvel och lägg på ett lager. Grädas i 175 grader i 25-30 minuter beroendes på hur kladdig du vill ha kakan. Jag körde min i 29 minuter. Låt svalna och pudra över florsocker. God tillsammans med vaniljglass och en kopp kaffe.

HALLONKAKA MED KANELSMAK

HALLONKAKA MED KANELSMAK

HALLONKAKA MED KANELSMAK

HALLONKAKA MED KANELSMAK

HALLONKAKA MED KANELSMAK

HALLONKAKA MED KANELSMAK

Önskar er en riktigt fin fredag och helg! Här kör vi på med innebandy och en halvmara i helgen! Sedan längtar jag till nästa vecka då det blir comeback på ett område jag höll till på för ca 20 år sedan!!! Whieee!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *