.RECEPT & MATbakningdessert

HALLONBISKVIER I LÅNGPANNA

Mums! Här kommer ett recept som ger dig många goda biskvier att njuta av. Härligt att göra flera biskvier snabbt och enkelt, visst är det många moment men du slipper alla småmoment som du måste göra när du bakar riktiga.

Fördelen med denna är att du kan smaksätta med vad som helst i princip. Till just dessa tog jag av trädgårdens hallon. Receptet hittade jag i Hemmets.

40 rutor
Botten
600 g mandelmassa
½ dl strösocker
2 stora äggvitor

Fyllning
250 g smör
2 dl florsocker
2  ½ tsk vaniljsocker
75 g hallon

Ugn 175°

Botten: Riv mandelmassan. Blanda med socker och äggvitor. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25×35 cm, med bakplåtspapper.

Grädda bottnen mitt i ugnen 15–20 min. Låt bottnen svalna.

Fyllning: Vispa smör, florsocker och vanilj poröst. Tillsätt hallonen och vispa till en jämn smörkräm. Bred krämen på bottnen. Ställ kallt 30 min.

Garnering: Hacka och smält chokladen. Ringla chokladen över kakan. Låt stelna.

HALLONBISKVIER I LÅNGPANNA

HALLONBISKVIER I LÅNGPANNA

HALLONBISKVIER I LÅNGPANNA

HALLONBISKVIER I LÅNGPANNA

Nomnom! Gör nu denna och frossa i fyrkantiga biskvier!

2

Lämna gärna en kommentar!