SAMARBETEN,  TIPS

SOLCELLER

Solceller, jag har tänkt på detta och funderat över om det kan vara något för vårt hus.

För när allt kommer omkring så måste man på något sätt börja agera och leva lite mer hållbart, lite mer recyclat, lite som att att restmat eller skapa en ny rätt av den.

Solens strålar, gratis energi som kan omvandlas till el vi behöver i t.e.x. hushållet för våra dagliga behov.

Låter hur smart som helst eller hur? Egentligen borde alla nybyggda hus byggas utrustade med just detta. Eller det borde finnas en möjlighet att uppgradera till denna produkt.  Det blir såklart en kostnadsfråga. Med med ett nytt avdrag i likhet med ROT/RUT så torde detta vara högintressant på politisk nivå.

För kostar gör det så klart men i långa loppet så bra för miljön och för egna plånboken om man tänker långsiktigt.

Hur fungerar det då? och varför blev jag intresserad? Jo faktisk var det så att jag egentligen letade efter lopp (vad ovanligt) och hamnade så klart inne på Lidingöloppets sida, har inte sprungit det loppet, ÄNNU har en mara att ta mig an i september så det känns inte optimal men hur som haver där på sidan så hittade jag en länk till Solcellsfakta från Elverket.

Här på sidan hittar man all information och prisklasser.

Något jag funderar på är hur snygg blir det på taket? Har sett på andra hus och för att få det så där riktigt snyggt (enligt mig) så kanske man behöver byta färg på teglet is fall om nu ska vara petig. Tänk er ett svart tegel, och de svart solcellspanelerna till det då huset går i grått.

Eller vad tycker ni? Jag kanske har någon läsare som redan har solceller? Berätta gärna hur det funkar!

150813_51

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *