.RECEPT & MAT,  LIVET,  skaldjur,  tårta

SMÖRGÅSTÅRTANS DAG & ANDRA TIPS

Hurra! Idag är det smörgåstårtans dag och det firade vi redan igår hemma hos dotra som fyllde 19! Hon hade gjort en så god tårta som var saftig och smarrig!

Tänkte ge er några inspirationslänkar HÄR hittar ni två superstora supersmarriga som jag gjorde åt min lilla mor när hon fyllde förra året. Fyllningen kan man variera i oändlighet men jag brukar göra en räkröra som jag lägger mellan alla lager ibland skivar jag tomater eller inlagd gurka mellan lager för att få en textur, annars så älskar jag en mjäll och saftig smörgåstårta som smälter i munnen.

140526_1

Vill man inte slänga ihop en hel tårta så kan man göra några räkbakelser! HÄR & HÄR hittar ni inspiration till de små rackarna som är grymt populära och nomnomiga! :)

141113_9

131114_2
Hoppas att ni smaskar i er ordentligt! Här hemma blir det nog en räkmacka! Kanske en sådan här som jag gjorde förra helgen med en massa gott på och ostbågskross såklart! :)

151113_1

Denna gör du så enkelt! Smörstek två skivor bröd. Skala en handfull näve med räkor, koka två ägg i 6 minuter. Skölj ett par salladsblad och mixa ett gäng med ostbågar. Glöm inte att finhacka rödlök och häll upp Rhode Islandsås i en skål- Montera sedan mackan genom att börja med en skiva bröd, drapera över salladsblad, lägg ägghalvor på den ena sidan samt en räkhög på den andra. I mitten lägger du en sträng med lök och till sist en sträng med ostbågskross. Servera tillsammans med citron.

151113_2

151113_3

151113_4

Avslutar med en underbar lilja som dolde sig i den vackra Halloweenbuketten jag fick! Så vacker och doftar ljuvligt.
Ha nu en trevlig fredag trots att det är den 13:onde (vilket innebär en lyckodag i vår familj :) )samt trevlig helg!
Vår kommer att vara fullmatad f r o m nu till söndagskväll med en massa trevligheter inom både jobb & fritid.

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *