HUSBIL,  Kalmar,  RESOR & SEMESTER,  Sverige

Kalmar slott & stadsträdgård

 

Kalmar slott

Kalmar slott är beläget på Slottsholmen vid Slottsfjärden, där det medeltida Kalmars hamn låg. Det har spelat en avgörande roll i Sveriges historia alltsedan slottet började uppföras vid 1100-talets slut. Under Knut Erikssons tid, byggdes en kastal, ett runt befästningstorn. Magnus Ladulås lät på 1280-talet bygga en försvarsborg runt kastalen, som då blivit slottets kärntorn. – Kalmar slott ansågs tillsammans med Tre kronor, Viborgs slott och Älvsborgs fästning vara ett av Sveriges fyra viktigaste fästen, som höll upp landet.

Sandskulpturfestival


På Kalmarsundsbadet kan du inte bara sola och bada med utsikt mot Kalmar Slott. I mitten av juli brukar du också kunna se helt fantastiska sandskulpturer. Då hålls nämligen Kalmars årliga sandskulpturfestival.

Gustav Vasa-bänken

Kalmars stadspark

Stadsparken, “Kalmars gröna finrum”, ligger bredvid slottet och är en välbesökt oas som 1985 blev utnämnd till Sveriges vackraste stadspark. Parken anlades under åren 1877-1880 genom en donation av grosshandlare Johan Jeansson.

K som i Kerberoz Kebbe… Eller Kalmars konstmuseum.

En vacker park att finna sugga i solig dag i juli. 

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *