.RECEPT & MAT,  drinkar

Margarita klassik drink

Äntligen fredag och jag är så fredagspepp! Har ett skönt flow nu när alla pusselbitar lägger sig på plats. Så skönt. Hoppas 2023 fortsätter på detta fantastiska vis. Idag bryter jag av alla inlägg om vår resa till Kap Verde med ett klassiskt drinkrecept på den klassiska Margarita. Min favoritdrink!
Passar utmärkt att sippa på en fredagskväll när man ser tillbaka på vår Afrikaresa där jag kanhända intog en och annan Margarita. Dock muddlade de citroner så det ingick fruktkött, men what a heck! En Margarita kan göras på flera sätt och vis.

 

Margarita klassisk drink

4 cl Tequila
2 cl Cointreau (apelsinlikör Triple sec ) 
2 cl Limejuice färskpressad eller på flaska (det sistnämnda är bra om man är ett helt gäng)
is till shakern
lime till dekor
flingsalt till att rimma glas


Börja med att rimma glaset. Hittade denna braiga glasrimmer på nätet. Finns ytterligare en nivå för socker. Tips! Går naturligtvis att bara göra som innan denna tingest kom in i våra liv. Väta glaskanten med lime eller citron och sedan doppa i flingsalt. Jag använde saltet jag köpte från saltgruvan på Sal, Kap Verde.

Lägg i is, Tequila, Cointreau och limejuice i shakern och ska! Sila av ner i ett coupetteglas. Dekorera men en skiva lime.

Njut av denna cocktail som inte har en helt klar uppkomst när man försöka hitta ursprung och historian bakom denna klassiker. Men man tror att det var under 1800-talets slut, under förbudstiden då det var förbjudet att sälja sprit som Amerikanarna åkte till Mexiko och bytte ut brandy och rommen  (brandy daisy ) mot tequila och blev en tequila daisy. 

Margarita klassik drink Margarita klassik drink Margarita klassik drink Margarita klassik drink

Men vill ni ha mer drinktips kommer det HÄR! Och vill ni ha en egen drink som min son har komponerat så hittar ni en mutterknack drink HÄR!

Tittar man ut på snödrivorna, blir man faktisk sugen på att ta fram den där överblivna glöggen ocH göra glubbel, recept HÄR!

Om inte annat så är ju Margarita klassisk drink är riktigt nice.
Cin-cin! Ha en fin helg!

 

Namaste ♥

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *