.RECEPT & MATfood safarikött

MUCKALICA KÖTTGRYTA SERBISK MAT

Här kommer huvudrätten som jag lagade på vår lyckade serbiska afton! Så enkel och så god. Låt den bara få puttra läääänge!

Muckalica
4 personer

500 gram nötkött
200 gram fläskkött
2 stora lökar
1 röd paprika
1 gul paprika
300 gram tomater (färska eller på burk)
2 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 knippe persilja
matolja att steka i
salt och svartpeppar efter smak

Skär allt kött i tärningar, inte för smått hellre rustikt. Skiva lök och vitlök. Stek i olja.
Bryn köttet. Strimla paprikorna.
Blanda kött, vitlök och lök i en stor stekgryta. Slå på vatten så att det nästan täcker ingredienserna. Koka upp och låt sjuda under lock i cirka 1,5 timme. Tillsätt paprikorna krydda och fortsätta att sjuda i ca 1,5-2 timmar. Nu är köttet mört så det faller lätt itu.
Smaka av och krydda om det behövs. .
Servera med kokt skalad potatis det goda brödet Pogaca att suga upp såsen med.

Närproducerat!

MUCKALICA KÖTTGRYTA SERBISK MAT

Bryn lite kött åt gången!

Fläskkött och lök.

Högrev.

MUCKALICA KÖTTGRYTA SERBISK MAT

 

MUCKALICA KÖTTGRYTA SERBISK MAT

Sååååå gott! Långkok FTW!

2

Lämna gärna en kommentar!