Åland,  LIVET,  löpning,  LÖPNING & TRÄNING,  Mariehamn,  NÖJE,  RESOR & SEMESTER

FÖDELSEDAG NO 48 BIRKA CRUISES

Hej Oktober!
Välkommen! Detta är startskottet för alla kommande födelsedagar som står i rad från 2 oktober fram till 5 februari för vår familjs del. Sedan fortsätter alla kalas och födelsedagar i oändlighet! Fyra bröder med en massa ungar och kusiner och jisses vad vi lyckats yngla av oss! Och våra barn är på god väg också nu!

I måndags blev vi skjutsade till Stationsgatan i Uppsala av äldsta sonen för att åka på kryssning jag och maken. Eller som vi faktiskt ironiskt kallat det för konferens. Haha! Fast å andra sidan så hade vi det på agendan också. Prata om det företaget som vi driver. Nu är det jag som drar det lasset eftersom han har ett eget chefsjobb men han är inkluderad i det mycket. Vi fick spela in en selftape också efter begäran av ett reklambolag så vi hann med hur mycket som helst under detta dygn!

Vi startade med bira och en mozzarella/skinkmacka innan vi klev ombord och sedan tog vi det lugn och testade whisky och pratade och planerade inför våra kommande mål för företaget. Detta är grymt viktigt annars så far man planlöst omkring utan att visioner, mål och drömmar. För det har vi massor! Och vi ska ha kul på vägen nästan hela tiden!

FÖDELSEDAG NO 48 BIRKA CRUISES

Stockholm alltid så vackert.

HOPPsan! Vi stack upp och fotograferade lite innan båten la ut. Fler foton kommer i ett senare inlägg.

FÖDELSEDAG NO 48 BIRKA CRUISES

FÖDELSEDAG NO 48 BIRKA CRUISES

Vi hade tänkt att solbada lite men blev lite besvikna att det var så öppet. Inte för att vi är pryda men någon måtta. Ligga i bikini medan påklätt folk sitter och stirrar på en. Nej tack!

FÖDELSEDAG NO 48 BIRKA CRUISES

Bossen bjuder upp till konferens.

FÖDELSEDAG NO 48 BIRKA CRUISES

Fick håret avkapat nästan 15 cm i helgen! Så skönt! Är sugen på att kapa ännu mera! Fräscht med kortare hår.

FÖDELSEDAG NO 48 BIRKA CRUISES

Så skönt att sitta här medan alla stressade och åt på första sittningen av buffén eller vad de nu gjorde var så skönt! Vi har blivit så bra att ta det lugnt och koppla av.

Efter att piffat och klätt om oss åt vi en trerätters a´la carte som var fantastiskt god!

FÖRRÄTT
Rilette på oxe från Tavastboda
rökt sidfläsk, pumpacrème, syltad kantarell,
sotad purjolök, persilje- och pepparrotsemulsion

VARMRÄTT
Oxfilé
dragoncrème, portvinsreduktion,
Bredsjöostgratinerad potatisfondant

DESSERT
Hallonpannacotta med mandelbiskvi
blåbärssoppa, färska blåbär,
färska hallon, lemoncurd

FÖDELSEDAG NO 48 BIRKA CRUISES

Rilette på oxe från Tavastboda, rökt sidfläsk, pumpacrème, syltad kantarell, sotad purjolök, persilje- och pepparrotsemulsion.

Oxfilé med dragoncrème, portvinsreduktion, Bredsjöostgratinerad potatisfondant.

 

 

Hallonpannacotta med mandelbiskvi, blåbärssoppa, färska blåbär, färska hallon och lemoncurd.

Så nöjda med detta! Föredrar faktiskt A´la carte framför bufféer.

Sedan gick vi loss på dansgolvet och dansade foxtrot i flera timmar! Så sjukt kul! Vi och pensionärerna, hehe. Trevlig bartender i baren som blandade drinkar år oss på löpande band. Avslutade med bubbel och sedan sov vi till 0800 trodde vi. Klockar var bara 0700 svensk tid så vi hann kolla med yngsta om han var vaken hemma.

Sedan hoppade vi i löparkläderna. Sprang här sist vi kryssade med Birka och naturligtvis ville man det igen! Denna gång utlyste vi en challange att så många likes som vi fick skulle vi springa högst uppe på löparbanan.

Inte alls så dumt att få springa här! 6 grader och sol var härligt.

FÖDELSEDAG NO 48 BIRKA CRUISES

♥ FÖDELSEDAG NO 48 BIRKA CRUISES

Såklart! Vad annars? 48 år bara siffror.

En riktig härlig resa ed mannen i mitt liv. Ladda upp batterierna på vårt vis. Hur vi spenderade eftermiddagen och kvällen kommer i ett senare inlägg. Nu är det middagslagning och sedan ska jag ned och hjälpa till att coacha sonen lag i innebandy.

Trevlig lillördag på er!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *